city2 WHITE DDIAFANES

 

Μακάρι να περάσει σύντομα στην παραγωγή

 

Στο άκρως ενδιαφέρον βίντεο που επισυνάπτουμε, η Bosch αναλύει με λεπτομέρεια τα οφέλη που θα έχει η συνδεσιμότητα οχημάτων (Vehicle-to-Vehicle Communication) στο άμεσο μέλλον, ειδικά για τους ευπαθείς σε ατυχήματα αναβάτες μοτοσυκλέτας.

Η συνδεσιμότητα μεταξύ οχημάτων θα παρέχει πληροφορίες σε οδηγούς και αναβάτες για τις πορείες των γύρω οχημάτων, και θα προειδοποιεί αν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Η προειδοποίηση θα γίνεται οπτικά και ηχητικά -ειδικά για τους αναβάτες μοτοσυκλέτας το 2ο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο- και το σύστημα θα μπορεί να πάρει υπόψη του μια πλειάδα συνθηκών που εγκυμονούν κινδύνους, και να αποτρέψει πολλά ατυχήματα!

Για παράδειγμα σε μία διασταύρωση ο αναβάτης μοτοσυκλέτας θα λαμβάνει σήμα για κάποιο αυτοκίνητο με το οποίο θα διασταυρωθεί, ενώ θα γνωρίζει και προς ποια κατεύθυνση προτίθεται να στρίψει -αυτό βέβαια με την προϋπόθεση πως οι οδηγοί είναι ευσυνείδητοι και χρησιμοποιούν τα φλας τους.

Ένα ακόμη παράδειγμα που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, είναι στα ακινητοποιημένα οχήματα, ειδικά αν εκείνα έχουν σταματήσει σε τυφλό σημείο -στροφή, κλπ.

Εκεί αν το σύστημα εντοπίσει μοτοσυκλέτα να πλησιάζει θα προειδοποιεί τους οδηγούς αυτοκινήτων που ετοιμάζονται να βγουν στο αντίθετο ρεύμα για να παρακάμψουν το ακινητοποιημένο όχημα, ώστε εκείνοι να περιμένουν να περάσει η μοτοσυκλέτα με ασφάλεια, και μετά να κάνουν την προσπέραση!

Μακάρι να δούμε την συνδεσιμότητα οχημάτων σύντομα στην παραγωγή, καθώς θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τα ατυχήματα.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο.