caughtwithouthelmet

Μια πρωτότυπη ιδέα της Suzuki India

Στην μεγαλύτερη αγορά δίτροχων του κόσμου, την Ινδία, η αλήθεια είναι ότι η χρήση κράνους δεν αποτελεί… αγαπημένη συνήθεια των αναβατών, με τα θλιβερά αποτελέσματα να αποτυπώνονται στα στατιστικά θανατηφόρων τροχαίων.

Κυβέρνηση και άλλοι φορείς, έχουν λάβει σειρά μέτρων και έχουν ξεκινήσει καμπάνιες, προκειμένου να αλλάξει αυτή η κακή νοοτροπία των Ινδών. Μια έξυπνη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση είναι και αυτή της Suzuki India που θέλει να λανσάρει το trend της… διαδικτυακής διαπόμπευσης όσων δεν φορούν κράνος.

Όπως θα δείτε και στα σχετικά σποτάκια που παραθέτουμε, αρκεί μια φωτογραφία του ξεκράνωτου και στην συνέχεια η ανάρτηση αυτής στα social media με το hashtag #CaughtWithoutHelmet (ελεύθερη μετάφραση “στα πράσα χωρίς κράνος”).

Θεωρητικά, η καμπάνια αυτή χτυπά τους πουλ-μουρ αναβάτες στο σημείο που πονάει πιο πολύ, στον εγωισμό και στην αυταρέσκεια τους, αφού αν αρχίσει το κράξιμο, ειδικά από τα κορίτσια, είναι σίγουρο ότι θα συμμορφωθούν.

Ωστόσο, παρά το ότι η καμπάνια #CaughtWithoutHelmet έχει ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου, δεν βρήκαμε ούτε μια σχετική ανάρτηση σε facebook και Instagram, οπότε μάλλον άπατη πάει η όλη προσπάθεια…