city2 WHITE DDIAFANES

Italjet

sway motosports sway

Στις Η.Π.Α από… την Ευρώπη! (+Video)

 

H Sway Motosports είναι μια αμερικάνικη εταιρία, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Joe Wilcox. Ο Αμερικανός Wilcox και η ομάδα του οραματίστηκαν και σχεδίασαν ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο όχημα που μπορούσε να παίρνει κλίσεις στις στροφές. Το έφτιαξαν με την βοήθεια της ευρωπαϊκής GOVECS, με στενούς δεσμούς με τον κολοσσό που λέγεται Bosch!

sway motosports sway 2

Αντίθετα με τα συστήματα που γνωρίζουμε σήμερα στο SWAY δεν αρκεί να στρίψεις μόνο το τιμόνι αλλά να μοιράσεις την πίεση μεταξύ τιμονιού και τον ποδιών σου που πατούν πάνω σε κινούμενες “πλατφόρμες”. Ασκώντας πίεση με τα πόδια πάνω σε αυτές ο αναβάτης του SWAY υποβοηθά στην πραγματικότητα το τρίκυκλο να πάρει κλίση και σύμφωνα με την εταιρία “αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική αίσθηση από οποιοδήποτε άλλο τρίκυκλο που παίρνει κλίσεις”!

sway motosports sway 8

Το Sway έχει αυτονομία κοντά στα 65 χλμ. κα οι επιδόσεις του είναι συγκρίσιμες με εκείνες ενός αερόψυκτου μονοκύλινδρου κινητήρα 125 κ.εκ. Η ισχύς ανέρχεται στα 6KW, λίγο πάνω από τους 8 ίππους δηλαδή και το “ζουμί” προέρχεται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 4.2kWh! Η τελική του φτάνει στα 90 χλμ./ώρα, ενώ το βάρος έχει κρατηθεί στα 150 κιλά.

Η Sway Motosports έχει βλέψεις και για την ευρωπαϊκή αγορά με το Sway να αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

sway_motosports_sway_9.jpgsway_motosports_sway_.jpgsway_motosports_sway_7.jpgsway_motosports_sway_3.jpgsway_motosports_sway_5.jpgsway_motosports_sway_8.jpgsway_motosports_sway_2.jpgsway_motosports_sway_6.jpgsway_motosports_sway_4.jpg