city2 WHITE DDIAFANES

Νέα Μοντέλα

tvs apache 200 ethanol 1

Έτοιμη για παραγωγή και διάθεση σε όποιες αγορές ζητηθεί

Στην έκθεση Auto Expo της Iνδίας, η TVS μεταξύ άλλων, παρουσίασε και μια μοτοσυκλέτα η οποία έχει την δυνατότητα να κινείται χρησιμοποιώντας ως καύσιμο, την αιθανόλη. Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα έκδοση του γνωστού και  πετυχημένου στην αγορά της Ινδίας βενζινοκίνητου μοντέλου, Apache 200.

Το TVS Apache RTR 200 FI Ethanol, όπως είναι το πλήρες όνομα του, εξοπλίζεται με τον Ε85 μονοκύλινδρο κινητήρα, ο οποίος έχει ένα κατάλληλο για την διαχείριση της αιθανόλης σύστημα ψεκασμού. Αποδίδει 21 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 1,8 kg-m ροπής στις 7.000 σ.α.λ., με την TVS να ανακοινώνει τελική ταχύτητα της τάξεως των 130 χλμ./ώρα.

tvs apache 200 ethanol 2

Η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη να μπει στην παραγωγή, σε περίπτωση που η ινδική κυβέρνηση, δώσει το πράσινο φως για κάτι τέτοιο. Με τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις μεγαλουπόλεις της Ινδίας, να είναι απλά τραγικά, ίσως τα εναλλακτικά καύσιμα, να αποτελούν μια γρήγορη ως προς την εφαρμογή της και αποτελεσματική λύση.

Η αιθανόλη ανήκει στα βιοκαύσιμα και παράγεται από ανανεώσιμες φυτικές πηγές. Κατά την καύση της απελευθερώνει χαμηλότερα ποσοστά οξειδίων του αζώτου, μονοξειδίου και διοξειδίου του θείου.