city2 WHITE DDIAFANES

Νέα Μοντέλα

tvs zeppelin 1

e-Βοοst και προηγμένη τεχνολογία

Η έκπληξη στην Auto Expo 2018, τουλάχιστον σε ότι αφορά στους δύο τροχούς, ήρθε από την TVS, η οποία παρουσίασε το concept, Zeppelin. Πρόκειται για ένα power cruiser (εντάξει το "power" πάρτε το κάπως ελαφριά...), με πολύ όμορφη σχεδίαση, κινούμενο από έναν νέο στην γκάμα της TVS μονοκύλινδρο κινητήρα 220 κ.εκ., με απόδοση 20 ίππων στις 8.500 σ.α.λ.

Όλα καλά μέχρι εδώ, άλλη μια κατασκευάστρια τεράστιου μεγέθους από την Ινδία κάνει ένα βήμα μπροστά, ξεφεύγοντας από τα commuter – budget πρότυπα που μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ένα το βήμα αλλά πολλά, καθότι το Zeppelin, φέρει και ηλεκτρικό μοτέρ 1400W σε παράλληλη με τον κινητήρα σύνδεση, το οποίο λειτουργεί ως “boost” στην ισχύ, όποτε το ζητήσει ο αναβάτης!

Πρόκειται δηλαδή για ένα… μερικής απασχόλησης, σε ότι αφορά στο ηλεκτρικό του μοτέρ, υβριδικό δίτροχο, το πρώτο αυτής της κατηγορίας που παρουσιάζουν Ινδοί. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εκεί, το Zeppelin είναι keyless και αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του μέσω βιομετρικής ταυτοποίησης (δεν εξηγείται πιο μέρος του σώματος “σκανάρει”), φέρει HD action camera για καταγραφή video στο μπροστινό μέρος, ενώ έχει την δυνατότητα να συνδεθεί στο διαδίκτυο.

Σε ότι αφορά σε πιο προσγειωμένα χαρακτηριστικά, οι τροχοί είναι ακτινωτοί και φέρουν tubeless ελαστικά διαστάσεων 110/70-17” και 140/70-15”,  το πιρούνι διαμέτρου 41 χλστ. είναι ανεστραμμένο, ενώ μονοί δίσκοι 300 χλστ. μπροστά και 240 χλστ. πίσω, εξασφαλίζουν την πέδηση, ελεγχόμενοι από δικάναλο ABS.

Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα, το μεταξόνιο ανέρχεται στα 1490 χλστ. και το βάρος στα 168 κιλά (γεμάτο).

Φυσικά πρόκειται για ένα concept, οπότε είναι δύσκολο, αν ποτέ το Zeppelin μπει στην παραγωγή, να διατηρήσει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται για μια “δήλωση” από την TVS και μάλιστα δυναμική, που αφήνει υποσχέσεις για καινοτομίες και υιοθέτηση νέων τεχνολογιών σε μελλοντικά της μοντέλα.   

tvs_zeppelin_2.jpgtvs_zeppelin_3.jpgtvs_zeppelin_6.jpgtvs_zeppelin_1.jpgtvs_zeppelin_4.jpgtvs_zeppelin_5.jpg