city2 WHITE DDIAFANES

Διάφορα

ujet escooter 17

Ηλεκτρικό, σπαστό και με μετάδοση στο στεφάνι!

Στην έκθεση CES 2018 έκανε το ντεμπούτο του ένα μοναδικού design e-scooter, με το όνομα Ujet. Με υψηλή ποιότητα κατασκευής και αντίστοιχα υψηλή τιμή, το Ujet ξεχωρίζει πέρα από το design του και από την σπαστή του κατασκευή.

Το Ujet διαθέτει ένα υπέρ-ελαφρύ και στιβαρό πλαίσιο από προηγμένα σύνθετα υλικά που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στην κατασκευή αεροσκαφών. Όλο το scooter βρίθει από μαγνήσιο και ανθρακόνημα, με την κατασκευάστρια εταιρεία από το Λουξεμβούργο να κάνει λόγο για συνολικό βάρος… 43 κιλών!

ujet escooter 21

Όπως τα αναδιπλούμενα ποδήλατα, έτσι και το Ujet, διπλώνει στα 2 με 3 κινήσεις σε δευτερόλεπτα, με ένα σύνδεσμο που έχει στο πλαίσιο, για να μπορεί να μεταφέρεται και να αποθηκεύεται εύκολα.

Με την ίδια ευκολία που διπλώνει, αφαιρείται και η μπαταρία, η οποία μετατρέπεται σε πολυτελή βαλίτσα με ροδάκια και χερούλι!

ujet escooter 24 ujet escooter 11

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Ujet έχει ισχύ 4 Kw (5,4 hp) και ροπή 9,2 Kgm και τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 45 χλμ/ώρα. Η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί 3-6 ώρες ανάλογα ποια μπαταρία χρησιμοποιείς και 2 ώρες με ταχυφορτιστή. Η αυτονομία του scooter φτάνει τα 70 χιλιόμετρα με τη μικρή μπαταρία και τα 150 με τη μεγάλη.

Περιμένετε όμως γιατί τώρα φτάνουμε στο πλέον εντυπωσιακό στοιχείο του Ujet. Όπως αναφέρει η εταιρεία που το κατασκευάζει, το Ujet είναι το πρώτο scooter παραγωγής στον κόσμο με orbital wheel. Με λίγα λόγια, ο κινητήρας -που βρίσκεται στον τροχό- παρέχει την ισχύ του όχι στο κέντρο του πίσω τροχού, αλλά στο στεφάνι!

ujet escooter 9

Το Ujet διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, ενώ εντυπωσιακά είναι τα περιμετρικά δισκόφρενα, α-λα Buell.

Τα όργανα θα διαθέτουν GPS, φωνητικό έλεγχο, σύστημα πολυμέσων και HD κάμερα, ενώ το κλειδί του Ujet θα είναι το Smartphone του αναβάτη.

ujet escooter 15

Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα Ujet, μπορείτε να το προ-κρατήσετε με 850 ευρώ, να επιλέξετε αν θα το πάρετε με χαμηλή ή ψηλή σέλα, να διαλέξετε το χρώμα του ανάμεσα σε 5 διαθέσιμα, να επιλέξετε το σχήμα του, και τέλος να το πληρώσετε –δεν είναι φθηνό.

Το Ujet κοστίζει 8.690 euro με μικρή μπαταρία αυτονομίας 70 χλμ. ή 9.890 με μεγάλη μπαταρία αυτονομίας 150 χλμ.

Στην επίσημη σειρά αξεσουάρ βρίσκουμε γάντια -ανδρικά και γυναικεία-, ενώ στο μέλλον αναμένονται Fast Charger & jet κράνος.

Aκολουθεί το επίσημο video της εταιρείας: