city2 WHITE DDIAFANES

Διάφορα ταξιδιωτικά

Cannot find nea_kosmou/2016/5_artists_on_ural_motorcycles_trip subfolder inside /home/cityrider/domains/cityrider.gr/public_html/images/stories/nea_kosmou/2016/5_artists_on_ural_motorcycles_trip/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:nginx/1.24.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40-68+ubuntu22.04.1+deb.sury.org+1

 

leavinghomefunktion 8

Καλλιτεχνικές ανησυχίες, απίθανες φωτό και βίντεο

 

Πέντε καλλιτέχνεις, πέντε ταξιδιώτες, 4 Ural με καλάθι, ένα μεγάλο ταξίδι 30.000 χιλιομέτρων, από τη Γερμανία στη Νέα Υόρκη μέσω Ασίας. Γνωρίστε τους απίθανους Leavinghomefunktion.

Με το συγκεκριμένο βίντεο, οι 5 καλλιτέχνες (Anne Knodler, Elisabeth Oertel, Efy Zeniou, Johannes Fotsch, Lisa Muller) περιγράφουν το ταξίδι που θέλουν να επιχειρήσουν, αναζητώντας χορηγούς για την περιπέτεια τους.

Ας δούμε το στόχο τους.

leavinghomefunktion 46

O μακρύτερος δρόμος προς τη Δύση. Αυτός που διαπερνά ολόκληρη την Ανατολή. Το σχέδιο των 5 ήταν να ξεκινήσουν από τη Γερμανία, διασχίζοντας Ευρώπη και Ασία με τις Ural, περνώντας τον Βερίγγειο Πορθμό, κατεβαίνοντας από την Αλάσκα στον Καναδά για να φτάσουν στις Η.Π.Α. με τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη.

leavinghomefunktion 45

Το πρώτο στάδιο του ταξιδιού, περίπου 5.000 χιλιόμετρα περιελάμβανε τις: Αυστρία, Ουγγαρία, Σερβία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία, και Γεωργία.

Το δεύτερο στάδιο, περίπου 15.000 χιλιόμετρα, είδες τους καλλιτέχνες-ταξιδιώτες να περνούν από τη Ρωσία, το Καζαχστάν, τη Μονγκολία, τη Σιβηρία και την Ανατολική Ρωσία.

Το επόμενο στάσιο (που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα), είναι η διάσχιση του ποταμού Kolyma, την οποία εξετάζουν να κάνουν με τις Ural, αφού τις μετατρέψουν σε... αμφίβια οχήματα, με προπέλες και βαρέλια για να κρατηθούν στην επιφάνεια!

kolymachallengewithuralpontoons

Για την ώρα, οι πέντε έχουν κάνει ένα διάλειμμα, καθώς βρίσκονται στο Βανκούβερ του Καναδά, μαζεύοντας πόρους για τη διάσχιση των 1.600 χιλιομέτρων του ποταμού Kolyma. Λέτε να προσπαθήσου να διασχίσουν και τον Βερίγγειο πορθμό με τις αμφίβιες Ural;!

leavinghomefunktion 39

Ο κύριος λόγος του ταξιδιού ήταν να βγουν οι καλλιτέχνες από την ιδιωτικότητα τους, και από την άνεση των studios, σε μια δημιουργική διαδικασία, ταξιδεύοντας στο δρόμο. Οι πέντε ήθελαν να σπρώξουν τα όρια της δημιουργικότητας τους, προσπαθώντας να προσαρμοστούν στο ταξίδι με τις Ural, μαθαίνοντας και παίρνοντας στοιχεία από τις κουλτούρες που θα συναντούσαν στη διαδρομή. Μάλιστα, επέλεξαν τις Ural ειδικά γιατί αποτελούν όχημα που δεν θα ξεχώριζε στη διαδρομή, επιτρέποντας τους να έρθουν πιο κοντά στους ντόπιους.

leavinghomefunktion 15 1

Επιπλέον, αναζητούσαν τις δυσκολίες, αναμένοντας και... αναζητώντας τις μηχανικές βλάβες, που θα τους επέτρεπαν να επιστρατεύσουν όλη τους τη δημιουργικότητα (καλλιτέχνες γαρ), για να τις διορθώσουν, αλλά και να έρθουν κοντά στους ντόπιους, ζητώντας τη βοήθεια τους! Μέχρι στιγμής στο ταξίδι, οι 5 διέλυσαν... εννέα κινητήρες, ενώ έγιναν εξπέρ στη συντήρηση και στις επισκευές των Ural.

leavinghomefunktion 7

Οι 5 καλλιτέχνες σκοπεύουν στο τέλος του ταξιδιού τους να εκδώσουν βιβλίο, και να κάνουν ταινία την περιπέτεια τους, ενώ δουλεύουν ακόμα και σε ένα θεατρικό σενάριο, με τίτλο "The Theater of the Ural - A Study in Breakdowns".